Totaal aantal pageviews

zaterdag 22 december 2012


Villa Zebra

vr 23-4-2010 11:59

gezien: tentoonstelling "Monsters" in Villa Zebra
Gistermiddag organiseerde Fred Wartna een rondleiding voor mensen van fondsen, dKC en RRKC in zijn Villa Zebra.
Aan de hand van door kunstenaars gemaakt voorstellingen van wat monsters (kunnen) zijn worden kinderen door de bovenverdieping van Villa Zebra geleid. Die verdieping is opgezet als een ‘monsterfabriek’, met een tentoonstelling in het midden, allerlei productieunits daaromheen, een heuse directiekamer, een keuken enz. enz. Aan de hand van denk- en doevragen moeten kinderen reageren op de monsters die ze via de kunstwerken krijgen aangereikt. Dat daar b.v. een werk van Prix de Rome winnaar Maartje Korstanje tussen zit bewijst dat het niet de minsten zijn die daar hun kunsten vertonen. Het dedain van sommige kunstenaars voor de " kinderkunsthal"  lijkt verleden tijd. Fred Wartna lichtte een tipje van de sluiter op door te verklappen dat Villa Zebra binnenkort met Joep van Lieshout aan de slag gaat.
Het aantal scholen dat vanuit Villa Zebra wordt bereikt neemt alsmaar toe en blijft niet beperkt tot Rotterdam Zuid, zoals aanvankelijk het geval was. Villa Zebra zal binnenkort moeten gaan kiezen hoe ze verder gaat want én volledig concentratie op het programma op de huidige locatie aan de Maas én steeds meer scholen bedienen op de eigen locatie gaat niet tenzij er meer geld beschikbaar komt. Ik heb gezegd dat dat laatste gezien de donkere wolken aan de einder niet te verwachten is.
Er zal dus gekozen moeten worden.. Misschien is concentratie op scholen op Zuid gelet op de plek waar V Z ligt het meest voor  de hand liggend. De gemeente zal daar weinig moeite mee hebben

Tjeu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten