Totaal aantal pageviews

zaterdag 22 december 2012


Rotterdams Centrum voor Theater

31-5-2012

gezien: eindexamen kaderopleiding regisseur amateurtheater Rotterdams Centrum voor Theater

De RRKC had een zeer positief oordeel over het RCTh en haar opleidingsactiviteiten. Daarom ben ik gisteren maar eens wezen kijken naar een van de afstudeerwerkstukken. Deze week is dat bij het RCTh elke avond aan de orde.
Ik zag een leuk theaterstuk in het sfeervolle, helemaal met fans en familie gevulde theater. Tot stand gekomen deels op basis van improvisatie en in een later stadium uitgeschreven. Veel langs elkaar levende personen, losers, duidelijk allemaal het slachtoffer van een jachtige, op consumptie gebaseerde samenleving. Nog nooit heb ik acteurs in een stuk zoveel zien roken (en drinken). Van aanvankelijke stoere poses blijft alras weinig meer over. Even lijkt het stuk te ontaarden in ordinair gegraai en gegrijp op basis van een snelle consumptie van vele liters alcohol maar precies op tijd herneemt het stuk zijn aanvankelijk ritme en eindigt het toch nog tamelijk happy. Iedereen sukkelt weer door in het aardse tranendal.
Best goed gedaan en, voorzover ik dat kan beoordelen, ter zake geregisseerd. De desbetreffende kandidaat zal haar diploma zeker gaan halen. Aan het slot nog even gekletst met wat docenten van deze tamelijk unieke opleiding in Nederland die terecht een positief oordeel kreeg van de Raad.

Tjeu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten