Totaal aantal pageviews

donderdag 8 september 2016

For the benefit of the people maar wel koud!

Maandag 5 september (Labor Day!)l Livingstone – Yellow Stone Park
Het heeft de hele nacht geregend, maar daar hadden we in onze blokhut lekker geen last van. Vanmorgen toont de lucht allerlei heldere vlekken; het ziet er aanzienlijk vriendelijker uit dan gisteren. In de loop van de dag komen daar blauwe vlakken bij zodat ook de zon weer een kans krijgt.
In Yellow Stone Park zijn we zo. Links van ons rijzen op weg er naar toe imposante besuikerde spitsen op. We passeren de massief granieten Roosevelt Gate, met daarop de leus “for the benefit of the people”. Dat had ook op een oost Europees monument kunnen staan. De door H. voor een prikje van kennissen overgenomen parkenpas blijkt te werken. We kunnen door zonder te betalen. Of het aan de nationale vrije dag, Labor Day ligt weten we niet, maar het is zeer druk overal. De trappen naar de Mammoth Hot Springs beklimmen we met tientallen anderen. Een vergelijking met mijn bezoek aan de Chinese Muur met Jur enige jaren geleden dringt zich op. Bijzondere plekken op de aardbol bezoek je nooit in je eentje maar altijd met horden anderen. Het is niet anders. Toch zijn ze er wel, bijzondere plekken waar je de enige bent, zoals de Goose Neck in Monument Valley, ook weer met Jur vele jaren geleden op de Route 66, daar waren we toen vrijwel de enigen. Druk of niet, er is veel te zien: hagelwitte terrassen, gifgroene randen, zuurstokkleurige plassen. Kunstfotografe H. schiet de ene prachtige plaat na de andere, zo zie ik later in de overvolle burgertent waar we een bakkie koffie nemen met een plakkerige burger die voor sandwich moet doorgaan.
Een camping is zo gevonden, midden in het park. Prachtig gelegen, maar weer stervenskoud. Niet gek, want we zitten hier op  2300 meter hoogte. We  brengen de laatste uurtjes door in de auto, daarna dicht tegen elkaar aan in de dikke slaapzak.  Het kan slechter.
                                                                                                                                                                                                                                                                                           ,                                          

Geen opmerkingen:

Een reactie posten