Totaal aantal pageviews

donderdag 19 februari 2015

61-jarige H. versiert de mooiste man van Malaga

H's verjaardag! Een dag uit duizenden; de lucht is staalblauw, de temperatuur 18 graden, de tocht gaat naar Malaga. kortom niets kan ons gebeuren. In Malaga kunnen we nu eindelijk eens in de kathedraal die we al zo vaak van de buitenkant gezien hebben. Hij is van binnen net zo mooi als van buiten; een evenwichtig opgetrokken renaissance-kolos. Plafond en pilaren zijn overdonderend. Hier wat impressies. Daarna maken we een leuke stadswandeling die ons zal voeren naar het Plaza de la Merced waar zich het geboortehuis van Picasso bevindt. Maar voordat het zo ver is doen we eerst een terras in de heerlijke voorjaarszon. Ik ding af op een paar fraai geoxydeerde koperen oorplaten; mijn kadootje voor H. Aangekomen op het gezellige Plaza de la Merced gaan we het Picassohuis binnen. Er is een kleine maar interessante expositie gemaakt met voorstudies voor de Guernica en de baadsters van Avignon. Mooi hoe Pablo met enkele lijntjes revolutionaire, de wereld schokkende schilderijen voorbereidde. We krijgen ook het doopkleedje en een schoentje van onze Pablo te zien. Aan de overkant gaan we het huis in waarnaar de ouders van Pablo enkele jaren later verhuisden. Ook daar een kleine, smaakvolle tentoonstelling met werken door de hele werkzame periode van Picasso heen.
We lopen door naar de met palmen omzoomde Paseo Parque met daarnaast, de naam zegt het al, een prachtig park. Bij het nemen van foto's daar betrappen we onszelf erop dat we diezelfde foto's 9 jaar geleden ook hebben genomen. 9 jaar geleden liepen we hier nl. ook. We stellen allebei vast dat er sindsdien niks, maar dan ook helemaal niets veranderd is!
We lopen terug naar het Picassopleintje, want daar waren de leukste terrasjes. We worden niet teleurgesteld. Vlak voor ons begint een geinig bandje te spelen, waarbij de drummer zich bedient van plastic verfemmers. H. is uitgelaten,
zeker na haar tweede wijntje en versiert een sigaret bij, naar haar mening, de knapste man van Malaga. Zelfs ik moet het beamen, oordeel zelf. Niet slecht voor een 61-jarige om nog indruk te maken op een jonge straatartiest. De titel is alleen niet helemaal compleet: er had natuurlijk moeten staan: 61-jarige H. versiert een sigaret bij de mooiste man van Malaga.

1 opmerking:

  1. Dus je bedoelt.... Hanneke... echt waar?... ...dat is dus nog een keer Hartelijk gefeliciteerd!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen