Totaal aantal pageviews

dinsdag 5 februari 2013

Zachtjes heen en weer op 700 meter boven Dubai

Dit was het zwembadje aan in het noorden van Dubai waarin we vanmorgen om 9 uur Dubai tijd (dus 6  uur op onze biologische klokjes) een duik namen, bovenop het dak van het appartamentencomplex van Bram, de zoon van Hanneke. Met een bootje over de "Dubai Creek" waar het 41 jaar geleden allemaal begonnen is. Wat verder opvalt in de stad, de volledige afwezigheid van verleidelijke vrouwen op de reclames; slechts nors kijkende sjeiks kijken op je neer. Gesluierde vrouwen wedijveren met elkaar op het gebied van pumps, zonnebrillen en schoudertassen.
En aan het strand was het met een middagtemperatuur van 26 graden op een zeer aangename manier volop zomer; in de verte liggen de villa's op het palm island met daarboven uit trots Atlantis. Dit hotel bovenaan het "Palm Island"; het eilandenrijk dat als enig menselijk bouwwerk zelfs vanaf de maan zichtbaar is (nou misschien de Oosterscheldekering met Neeltje Jans ook) zie je de foto hieronder.
Edelkitsch van Ceaucescu-achtige alure, zeker de allee ernaar toe die helemaal vol staat met eendere modernistisch historiserende architectuur. Maar het slot van de dag steeltj Burj Khalifa absoluut de show; omhoog met een pijlsnelle lift naar bijna 1 km hoogte (nou, niet overdrijven, de lift stopt op ongeveer 700 meter) met een majestueus uitzicht over de uitgestrekte stad, bovenop de andere wolkenkrabbers heen kijkend.
Hoe zoiets overeind blijft zonder tuien is een raadsel. We voelden het gebouw ook zachtjes heen en weer wiegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten