Totaal aantal pageviews

zondag 10 februari 2013

Weer terug naar Auckland

Onze reis zit een beetje ingewikkeld in elkaar. Omdat we Jasmijn dinsdag van het vliegveld halen hebben we eerst een tocht door het noordelijk deel van het noordelijk eiland gemaakt en reden vandaag vanuit Dargaville weer terug naar Auckland. In de buurt van Dargaville zijn we even het strand op geweest. Via een doorbraak in de zandsteenduinen (waar je heel leuk je naam in kunt krassen, zie boven) konden we met onze auto zo het strand op. Dat dat niet zonder risico"s is werd duidelijk uit het verhaal van een oude visser en zijn vrouw die we op het strand ontmoetten.
Hij reed tot twee keer toe met een four wheel drive het strand op om toeristen te redden die met hun auto te ver waren doorgereden en met springvloed niet meer terug konden. Al slepend namen de golven bezit van zijn sleepwagen en zag hij zijn voertuig de golven in verdwijnen. Ja, kom daar maar eens om in Vrouwenpolder.
Boodschappen gedaan en langs de weg geluncht in Paparoa (werkelijk elke plaatsnaam heeft een Maori oorsprong), Een houtsnijwerkplaats bezocht in Te Hana alwaar een plaatselijke kunstenaar de oude Maori kunst als vertrekpunt neemt voor gigantische houtsculpturen. Hij heeft al eens geĆ«xposeerd in Amsterdam en het Shell hoofdkantoor in Den Haag, dus heeft al behoorlijk furore gemaakt. Het was allemaal zeer fraai maar kost een vermogen en een hijskraan + vrachtwagen om zijn gevaartes te verplaatsen.
Uiteindelijk al vrij vroeg aangekomen in een camping in Takapuna, een voorstadje van Auckland. Eindelijk een duik genomen onder een inmiddels wolkeloze hemel in een heerlijk lauwe zee. Hoezee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten