Totaal aantal pageviews

woensdag 1 september 2021

Op de filmset

 woensdag 1 september

De maand september is in het land, toeristen aan de kant. Nog niet hier aan het meer van Annecy, want het is overal nog behoorlijk druk. Er is zelfs een filmploeg op de camping neergestreken die vanaf het strandje bij het meer de paragliders die vanaf de Forclaz naar beneden komen zeilen, uitgebreid in beeld brengt. Op het strandje zijn kleurige vakken afgezet, waar de volanten op aan sturen. Wij moeten uitwijken naar een ander strandje waar, ondanks de blakerende zon, toch weer die frisse wind van over het meer staat. We wapperen bijna uit onze zwempakjes. In het water is het behaaglijker dan erbuiten. Het is heerlijk toeven in het inmiddels stil geworden blauwe water. Behalve wij voelt bijna niemand de behoefte om te gaan zwemmen blijkbaar. Over ons heen zweven de paragliders naar de camera"s toe. Misschien staan wij zelf ook nog wel ergens in beeld, strompelende Hollanders op heun waterschoentjes over de keitjes op weg naar een bad.

's Ochtends ben ik maar weer eens begonnen aan een loopje van ongeveer een uur. Ik loop een rechte weg langs het fietspad langs het meer. Er fietsen nog steeds heel veel luitjes langs. Het is nog niet al te warm, het gaat opvallend gemakkelijk na 2 weken op non actief.

Daarna volgt een middag met zalig niets doen. Op de camping valt de wind weg en is het snel behoorlijk heet. Gelukkig werpen de bomen rondom al spoedig weer schaduwen af. Als de zon rond een uur of zes achter de bergrug in het westen wegzakt daalt de  termperatuur, net zoals de dagen ervoor, met sprongen. We eten wat en maken ons weer gereed voor een avond met onze neus in de boeken. Morgen gaan we richting Sisteron, de Provence in, op weg naar een mini camping, gerund door een voormalige gitarist van de Bintangs met zijn vrouw.

1 opmerking:

  1. Door de filmploeg dacht ik even ze zitten in ‘We zijn er bijna’.😂 Enfin het klinkt allemaal prachtig/heerlijk allemaal. Indorock uit Beverwijk. Ook een lekker Indonesisch biertje. Pas nog gedronken. Ben benieuwd. Misschien tip voor ons. Groet.

    BeantwoordenVerwijderen