Totaal aantal pageviews

zaterdag 30 november 2019

Dag 13: Kijk aan: een varaan!

We verlaten het nog steeds mistige gebergte van midden Sri en begeven ons in een luxe busje naar het zuiden, naar de omgeving van het natuurpark Yala. Aldaar hopen we morgen oog in oog te staan met olifanten, krokodillen en luipaarden. Ook beren verschijnen daar op je weg. Ons oorspronkelijk bestelde hotel laat weten dat ze vol zitten, dan weet de chauffeur wel een ander adresje, het blijkt toe te behoren aan een rastaman in een safari-kantoorjte onderweg, dus van de safari zijn we dan meteen ook verzekerd. bovendien komt dezelfde chauffeur ons overmogen weer ophalen voor de volgende rit naar de kust; zo rijgt alles zich aaneen in de toeristeneconomie van Sri Lanka. We komen terecht in Tissa en nog een hele hoop letters, in de volksmond dus Tissa geheten. Van daaruit gaan we morgen per jeep de bush in voor een progamma van een volle dag. Enkele van genoemde dieren gaan we zeker tegenkomen garandeert ons de rastaman.
Op weg naar Tissa zien we twee varanen, de eerste exemplaren van deze pre historsch ogende dieren. Ze zitten op hun gemak langs de weg, net als de duizende honden die we deze vakantie zijn  tegengekomen. Honden liggen soms midden op de weg, je rijdt maar om ons heen zie je ze denken. En iedereen doet dat ook braaf, net zoals rond loslopende koeien en in Nuware zelfs twee loslopende paarden.
De maaltijd is Tissa in een restaurantje langs een drukke weg is onovertroffen. Ik probeer alle currys op een rijtje uit. Die worden allemaal in kleine kommetjes geserveerd bij een bord met rijst. Heerlijk; alles gemaakt op basis van cocosmelk met allerhande kruiden daaraan toegevoerd. Omdat we hebben gezegd alles niet te spicy te maken, proeven we alles ook echt. Super.

3 opmerkingen:

  1. Hopelijk is het niet echt dag 13 van de 14!
    Net nu je eindelijk een beetje geneigd lijkt de dingen te laten gebeuren, is het al bijna klaar? Bijboeken!!!
    Enviously yours….

    BeantwoordenVerwijderen
  2. HA! Dan ben ik 69 en net zo wijs als jij :-)

    BeantwoordenVerwijderen