Totaal aantal pageviews

dinsdag 19 november 2019

Harde onderhandelaars

Op deze eerste volle dag leren we de Sri Lankaan kennen; althans de tuk tuk rijder en de marktkoopman. de laatste probeert Roos een paar flutsige katoenen broekjes te slijten voor omgerekend 80 euro.; 16.000 rupi. Na veel onderhandelen, weglopen en terugkomen smijt hij ons de broekjes na voor 2000 rupi, toch even 700 % afgetroggeld. Of andersom: we hadden de kans gelopen voor 700 % opgelicht te worden. Onze tuk tuk driver moet er hartelijk om lachen. Om een paar uur later hetzelfde te proberen om in plaats vn de afgesproken 3000, 4000 rupi te vangen. Hij heeft vrouw en studeremde kinderen, geen geld om een biertje te kopen etc. etc. Hardvochtige weiger ik hem omgerekend de laatste vijf euro.
de trein daarentegen is zonder onderhandelen heel goedkoop. We hebben keurige stoelen in een trein die niet zoals degenen die vlak voor ons vertrok tot aan de nok toe volgepropt zit. Deze trein is ruim, schoon en brengt ons in 5 uur 200 kilometer noorrdelijker naar Anuradhapura, de oudste stad van Ceylon, pardon Sri Lanka. Op het in duisternis gehulde station worden we weer vakkkundig opgevangen door een volgende tuk tukker die ons het nachtelijke Anura etc. door loodst naar een heel afgelegen, maar mooie plek bij iemand thuis, een zogenaamde homestay.

3 opmerkingen:

  1. Precies! Waarom wonen er toch zoveel rare, onbetrouwbare, ik zou haast zeggen hardvochtige buitenlanders in het buitenland!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe is het met de regen? Fulltime druppend als op Walcheren, of 1 uur per dag een bombardement?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super leuk lezen dit beste Papa van Roos.
    Ik volg Roos op insta die filmpjes die ze de hele dag voor ons maakt meneer Strous.
    U schrijft al net zo leuk als uw dochter vloggt :)
    Groetjes van Sanneke uit Hoorn

    BeantwoordenVerwijderen