Totaal aantal pageviews

donderdag 20 september 2018

Achteruit zonder om te kijken

In het 'Hans en Grietje' huisje hebben we een geweldig ontbijt met eigen gemaakte jam. H. is helemaal verliefd op deze plek en belooft de gastvrouw hier ooit terug te komen. Waarvan akte! We rijden nog wat door het bijzondere gebied in het Pindosgebergte dat de status van natuurpark heeft. Terecht; we klauteren door een bergdorpje waar de tijd honderden jaren heeft stilgestaan. Via een weg die langs een ' stone forest' met pannekoekfomaties leidt komen we aan een uitzicht op de Vicoskloof met Grand Canyon achtig allure; oordeel zelf:



                                                                                                   Daarna aanvaarden we de weg terug naar Corfu over de imposante weg waar wederom niemand over rijdt; de Grieken vertikken het op de door de Europese banken met heel veel geld gebouwde tolwegen te rijden! Laten we dus ophouden met het aanleggen van dit soort waanzinnige, door niemand gewenste infra-structuren!  "Geen geld meer naar de Grieken"  krijgt hierdoor een heel andere lading.
De veerboot op gaat nu ineens heel makkelijk nu ik me heb voorgenomen naar de bootsman te blijven kijken. Het blijft tegennatuurlijk om je, zonder een keer achterom te kijken, achteruit te laten loodsen; maar het werkt dus wel. Terug op Corfu rijden we nu eens langs de oostkust naar boven. Heel lelijk volgebouwd en overvol; echt niet aan te raden om daar je vakantie door te brengen, de westkust daarentegen is veel bergachtiger en schilderachtig. Daar gaan we weer naar  toe, nu naar de dubbele baai van Palaokastritsa (een wat onheilspellend naam vind ik). H. weet niet goed hoe om te gaan met Google maps, nu haar mobiel weer eens bijna leeg is; zodat we meer dan een half uur moeten zoeken naar ons appartement, een naald in een hooiberg. Uiteindelijk vinden we het toch; een in nogal hoerige kleuren uitgevoerd appartement (aquamarijnblauwe vlasgordijnen en kussens met een knalpaarse sprei op een spierwitte stenen vloer). Voor de afstandsbediening van de airconditioning moet je hier afzonderlijk betalen; voor niets gaat hier alleen de Griekse zon op.

3 opmerkingen:

  1. Ik ga zelf voor Unesco World Heritage sites. Daar heb ik al mijn " reizigershanden" vol mee. Guiness records daar nog bij wordt mij " too much" :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar Ruudje: het centraal gedeelte van het Pindosgebergte IS Unesco werelderfgoed, net zoals trouwens Athos. Je hebt nogal heel wat te gaan hier!

    BeantwoordenVerwijderen