Totaal aantal pageviews

woensdag 10 juli 2013

Een Buddhatempel in midden Frankrijk

Dag 9, van Peronne naar Churchy Ourscamp
De tocht vangt aan via een eindeloos lijken jaagpad langs het kanaal van .. naar … Later zal blijken dat ik een afslag over het hoofd heb gezien en dat we in plaats van 3 km nu 10 km langs het kaarsrechte kanaal rijden op een pad dat steeds slechter wordt. Mijn sluimerende vrees wordt bewaarheid als Nina het sein “lekke band” geeft, de allereerste van deze reis na 650 km.  Een tijdje later houdt in de hitte in een gelukkig steeds bosrijkere omgeving de stille weg ineens op.Gelukkig zitten er mensen buiten die ons duidelijk maken dat we 4 km geleden een verkeerde afslag hebben genomen. Nina moppert niet maar verzamelt deze voorvallen in een trommeltje dat enkele dagen later zal worden geopend, zo zal  blijken.
De hellingen worden stijler en stijler.  Op een gegeven moment geniet je niet meer van het omlaag suizen in een afdaling omdat je weet dat je enkele minuten later weer naar  boven moet stoempen. Ondertussen groeit mijn bewondering wel voor Nien die steeds beter gaat klimmen en zelfs op de stijlste stukken niet afstapt. Ze is niet stuk te krijgen. Er is zelfs een helling waarbij ik er maar net in slaag gelijk aan boven te komen. We zullen toch niet gaan meemaken  dat…… Maar  even later blijkt Nien toch de man met de hamer te zijn tegen gekomen. In Lasigny vinden we een cafe waar we over ons hart strijken en Nina een Snickers gunnen (en mezelf een Lion en een enorme pint, geen combinatie natuurlijk!)

Niet eens zo laat komen we aan op de zoveelste camping waar er geen internetverbinding is. Soms lijkt het wel alsof de Fransen na het mislukte Telnetavontuur van enkele decennia geleden (wie herinnert zich niet de affiches met de meest verleidelijke dames op elke kruispunt in de wei met daaronder het Telnetnummer waaronder deze dames te zien of aan te roepen waren) in het nieuwe, veel grotere internet geen zin meer hebben, te Engels, te weinig Frans. Ook het sanitair is weer huilen met pet op, Tot nu toe doen alle campings denken aan pretparken die in het oostblok niet zouden hebben misstaan. IK vergeet niet de dag eerder vijf minuten onder een ijskoude douche stond. De douche ernaast bleek later wel te werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten