Totaal aantal pageviews

woensdag 15 januari 2014

Waarom eigenlijk NIET voor een knie operatie naar Spanje?

En zo ziet het er hier nu echt uit van uit ons appartement in Benitachell. We zijn hebben vandaag het eerste bezoek aan de fysiotherapie gebracht en krijgen langzamerhand een goed idee van het hele aanbod hier in Spanje. We kunnen niet anders zeggen dan: het is hier top!
Op facebook heb ik daarom vandaag een aantal argumente pro Spanje op een rijtje gezet voor diegenen die het uitvoeren van een operatie in dat land maar raar of decadent vinden; er waren vooraf zo veel mensen die heel verbaasd reageerden toen we zeiden naar Spanje te gaan voor de knie operatie van Hanneke.
Hier komen ze: 
1) de verzekeraar betaalt het gewoon (geldt in ieder geval voor IZA, VGZ en Univé)
2) een operatie hier (door een Nederlandse arts) inclusief 3 weken intensieve therapie (door een Nederlandse fysiotherapeut), dwz elke dag 2 uur, inclusief verblijf in een luxe appartement gedurende die 3 weken, is niet duurder dan alleen een knie operatie in Nederland en 3 dagen verblijf in een Nederlands ziekenhuis
3) je biedt er de Spanjaarden kwalitatief hoogwaardige werkgelegenheid mee
4) de spaanse economie profiteert ervan en dat is hard nodig
5) het onrendabele vast goed krijgt weer een impuls
6) als iedereen dat nu eens gaat doen hoeven er geen peperdure voorzieningen in Nederland voor de grijze golf gebouwd te worden; die zijn nl. over 20 jaar ook niet meer nodig.
7) het is hier gemiddeld 10 tot 15 graden warmer dan in Nederland
7) het is hier gemiddeld 10 tot 15 graden warmer dan in Nederland

Ik kreeg meteen wat reacties op mijn bericht op Facebook. Zoals: leuk, voor welgestelden maar bijstandstrekkers kunnen zoiets niet. Mis: voor de verzekering is iedereen immers gelijk, de tocht naar Spanje heeft niets te maken met de manier waarop je verzekerd bent; je hoeft er helemaal niet aanvullend verzekerd voor te zijn.                                                                                                                                                             Met Hanneke ging het vandaag uitstekend. Vanmorgen voor het eerst een regulier bezoek aan de fysio gebracht. Een uurtje rekken en strekken met een apparaat dat zelf deze bewegingen uitvoert. Toen dit apparaat enkele dagen geleden in het ziekenhuis uitgeprobeerd werd bleeft het in de stand van 90 graden kniebuiging staan. Dat waren enkele pijnlijke momenten voor Hanneke; nu ging alles zoals het hoort; de knie buigt goed en er was sprake van relatief weinig zwelling. Morgen, zo zijn fysiotherapeut Miguel (een Nederlanders ondanks zijn naam) zal de knie wel wat pijnlijker aanvoelen en wat meer opzetten; dat hoort ook zo na oefeningen. we zullen zien.
willen toch naar Nederlandse programma's kijken, dat dan weer wel.
(vraag me niet waarom er allerlei afwijkende lettertypes in dit stukje staan. Ik heb een en ander gecopieerd van facebook en vanaf dat moment sloeg de typografische anarchie toe).









Geen opmerkingen:

Een reactie posten