Totaal aantal pageviews

dinsdag 14 januari 2014

fiets en partner zijn goed aangekomen in Benitatxell

We zijn aangekomen op de meest oostelijke punt van Spanje (ergens in het witte cirkeltje), het puntje dat het dichtst bij de Balearen ligt. We kijken uit over een dal en onmiddellijk daarna het stadje waarvan het witte kerkje parmantig boven alles uit piekt. daarachter een forse heuvel van 185 meter, de "Alt de la Caprada". Rechts de rotswand van de Cap de la Nau, die loodrecht in zee valt (volgens de beschrijving, nog niet gezien). Links kijken we de bergachtige heuvels van het Parque Natural El Montgo in. En dat allemaal vanaf één balcon. Beneden ons een staalblauw zwembad omgeven door palmen; het had slechter gekund. Het is nu donker, dus ik pluk even een foto van Google, die enigszins lijkt op wat je hier vanaf het balcon ziet. Morgen het echte uitzicht.

De rit naar Benitatxell ging voortreffelijk. Hier ziet men hoe zowel partner als fiets goed opgeborgen worden in de ambulance!
In Benitatxell werden we opgevangen door Paul, de Nederlandse fysiotherapeut die H. nog eens benadrukte dat het de eerste dagen niet makkelijk gaat na een knieoperatie. "Er is een stuk van je bot afgezaagd en daarop een stempel gezet, dus het lichaam reageert nu op elke afwijking met een koortsaanvalletje, vandaar de voortdurend heel warm aanvoelende knie en de snelle uitputting".
H. brengt de rest van de middag slapend door. Ik ga met Paul naar de apotheek. Met mijn fietsersoog zie ik al meteen klimmetjes van 9 procent opdoemen. Niet alleen H. zal afzien deze dagen! (ik kan het niet nalaten ook voortdurend aandacht te vragen voor mijn eigen besognes :)

Na wat gefrutsel hebben we de tv en het internet op gang gekregen. Om 18.00 uur werd de eerste gebraden kip panklaar naar binnen  gebracht. Hanneke is nog snel moe, maar met wat paracetamols achter de kiezen houdt ze het goed uit. Morgen de eerste fysio.

1 opmerking:

  1. Beste H hoop dat je nu na een paar dagen al iets verder bijgekomen bent van de operatie. Dat het al iets makkelijker gaat. Wens je een voorspoedig herstel. Hou je haaks.

    Groeten Hannie B

    BeantwoordenVerwijderen