Totaal aantal pageviews

vrijdag 17 januari 2014

vertoeven tussen de wielerkampioenen en nieuwe tv programma's ontdekken

We zijn hier echt in het wielerparadijs terecht gekomen. Dacht ik gisteren de voltallige RABO bank ploeg voorbij te zien komen (dat kan niet, dus het moet een ploeg zijn die wat shirts betreft dezelfde blauw oranje kleuren voert, welke ploeg is dat dan?); vandaag kwam ik op hetzelfde traject bergopwaarts de voltallige BMC ploeg tegemoet (daartoe behoren o.a. Cadel Evans, Thor Hushovd en Philippe Gilbert) met ploegwagen met fietsen er bovenop er achter aan. Ikzelf zat in de auto, met Hanneke op weg naar de fysiotherapeut die aan de voet van een vaak bereden fietsroute ligt. De fysiotherapeut die Hanneke onder handen nam bevestigde dat de BMC ploeg vlak bij hem gehuisvest is. Geeft me toch wel een kick, rond te gaan in een gebied waar de belangrijkste Tourploegen (Astana zit ook hier) aan het oefenen zijn voor het nieuwe wielerseizoen. Maar ik ben een slappeling en vermijdt zelf de zwaarste hellingen. Vandaag ben ik (met de auto) de pal aan de kust gelegen "Cumbra del Sol" opgereden; een helling van zeker meer dan 10 % gemiddeld, met een adembenemend uitzicht op de hele  Cap de la Nau. Denk het maar niet dat ik zoiets ga proberen; ik zou halverwege komen te overlijden. Ja, 15 jaar geleden zou ik dat nog wel gedaan hebben, maar daar begin ik niet meer aan. Maar een hellinkje van 6, 7 procent mag van mij rustig een drie kwartier duren.

Ik lul maar door over mezelf omdat over H's situatie niet zo veel nieuws te melden valt. Haar knie voelt warm aan, maar dat is normaal na een stevige oefening. Vanmorgen werd het eerste serieuze oefeningsanderhalf uur afgewerkt; stevig duwen tegen een plank met gewichten en de eerste voorzichtige fietsoefeningen. Verder een oefening waarbij het bewuste been helemaal in een luchtzak wordt ingepakt die vervolgens stevig wordt opgepompt; zo wordt alle overtollige vocht weggedrukt, aldus de therapeut. Hanneke vond het "wel een een lekker gevoel, eigenlijk" en viel er bij in slaap. Achteraf was ze niet eens zo bek af. Wel blijft een hardnekkige verkoudheid haar oren verstopt houden. De huisarts, ook weer een Nederlander die toevallig boven de fysiotherapeuten gevestigd is, heeft er naar gekeken en onmiddellijk bevolen met de diclofenac (ontstekingsremmer) te stoppen. "Dat specialisten nog steeds dergelijke rotzooi voorschrijven", zei hij hoofdschuddend. "Zo'n timmerman (hij had het over de specialist die H's knie in elkaar heeft gezet) moet zich niet met medicijnen bezig houden". Nou, dat wordt nog leuk hier, als de heren en dames medici zo over elkaar oordelen.

Verder luieren we veel en ontdekken we leuke tv programma's waar we nooit naar keken, zoals de late night show van Humberto Tan; veel leuker dan die lulletjes rozewater van de EO.

1 opmerking:

  1. Hoi Hanneke?Tjeu
    Heb dit blog adres doorgekregen van Henri dus ben nu op de hoogte hoe het met je gaat. Veel dingen komen me erg bekend voor dat kan je wel begrijpen. Goed te horen dat het langzaam beter met je gaat en je hebt in elk geval het ergste achter de rug en nu werken aan je herstel.
    Wens je verder heel veel sterkte en beterschap.
    Collega Kees van de Bieb

    BeantwoordenVerwijderen