Totaal aantal pageviews

maandag 27 februari 2017

Partito a San Lorenzo

Alweer twee verjaardagsfeestjes verder kunnen we met genoegen vaststellen dat Popkensburg als feestlocatie uitstekend voldoet. De gemeenschappelijke ruimte die op het eerste gezicht het meest geschikt lijkt voor bingomiddagen blijkt met enige lichte ingrepen met slingers en lampionnen om te toveren in een alleszins acceptabele verjaardagsruimte uit de jaren vijftig. Stoelen in een enorme kring, een tafel met bier en wijn erop aan de kant. Knapperende haardvuur aan. Of zoals op de tweede avond met de kindertjes en aanhang: een lange aaneengesloten tafel waarop uit de gaarkeuken frieten, kroketten en frikandellen worden geserveerd. Met sla en appelmoes en ijs toe. Zeg maar eens dat dat geen verjaardag maaltijd is.
Op deze manier kunnen we met zijn tweeën in mijn relatief kleine huisje toch met bijna 40 man een housewarming en verjaardag vieren (H. is vijf dagen na mij jarig; twee watermannen op een kussen, daar slaapt gegarandeerd geen duivel tussen!).
Dat wordt in het late voorjaar op het groene grasveld naast de boerenschuur een heuse Bertoli-middag en -avond (veel tafels met wapperende kleden, gastheer en gastvrouw met de schort aan, dampende spaghetti in grote pannen, alom korfvuren. Aan de bezoekers zal worden gevraagd zich te kleden als Italiaanse filmsterren en diva’s).
Kortom: Popkensburg wordt Castello Bambole!

2 opmerkingen:

  1. Ach waar blijft de tijd dat Bertolucci, niet Bertoli, onze favoriete Italiaan was... niet getreurd, als Willeke alberti en Duo Penotti er bij zijn, is het altijd fiesta!
    Bravo! Bravo!
    M.Mastroianni

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We moeten allemaal een stapje terug doen, Jacquino

    BeantwoordenVerwijderen