Totaal aantal pageviews

vrijdag 19 augustus 2022

Van het energietekort is aan een Duitse pomp niets te merken

 

Nog even terugkomend op die omgekeerde vlaggen. Ze hangen in Drenthe werkelijk overal, op kruispunten , rotondes, in lantaarnpalen, ja zelfs in vlaggenhouders geschroefd op bomen, zodat de vlaggenmasten er als een soort extra tak uitsteken.  Het is nu werkelijk het platteland tegen de randstad geworden. De omgekeerde vlag is het perfecte symbool om het ongenoegen over alles uit te dragen. Zo was de omgekeerde vlag ook duidelijk aanwezig in Tubbergen bij de protesten tegen asielzoekers. Nederland gaat steeds meer op de VS lijken: het achtergestelde buitengebied tegen de arrogante stedelingen. Dat belooft wat voor de komende jaren.

We tuffen Duitsland in, hier geen omgekeerde vlaggen, de Duitsers hebben andere zorgen. Hoe komen ze de komende winter door, afhankelijk als ze waren van Poetin’s gas en olie. Aan de benzinepomp is het vooralsnog niet te merken, een liter euro 95 is hier een halve euro goedkoper dan bij ons.

Ik heb wel de indruk dat de Duitsers minder hard over de autobahn crossen dan voorheen, maar dat kan schijn zijn omdat we om de haverklap in een Stau terecht komen, wat dat laatste betreft is er dus helemaal niets veranderd hier.

In Hamburg is het ondanks de sombere weersvoorspellingen droog en dat blijft het de hele avond.  We treffen een mooie camping, wat verwonderlijk is gelet op de ligging vlak bij een enorm verkeersknooppunt en pal achter een enorme IKEA vestiging. Eenmaal op het groen beboste terrein merk je echt helemaal niets meer van de boze buitenwereld.

1 opmerking: