Totaal aantal pageviews

zaterdag 15 februari 2020

Een Tukker in een yourd

De 'climat change' is natuurlijk ook in zuid Spanje voel- en merkbaar. Het is dit voorjaar ook hier veel warmer dan normaal. Om die reden missen wij bijna ons meest favoriete, in bloei staande amandelboompje. Op de hellingen van de Sierra Nevada zijn het er nog maar enkele, terwijl voorgaande jaren die boompjes rond deze tijd overal in vol ornaat stonden. Toch weet H. er nog enkele fraai vast te leggen.






Daarvoor zitten we dan enkele uren in de auto, langs enkele vergeten witte dorpjes waaronder het hoogste in Spanje gelegen dorp, Trevelez. Omdat we daar al 3 keer geweest zijn racen we er deze keer oneerbiedig doorheen. Wel nemen we uitvoerig de tijd om ergens onderweg een bakje te doen met een, zo te horen geborenTukker, die het regelzuchtige Nederland heeft omgeruild voor een zelf gebouwd huisje in de Alpujarras. De eerste vier jaren woonde hij in een yourd, een Tibetaanse tent, waar je zelfs in de wintervanwege de vilten bekleding en de kachel die je er in kunt stoken geen kou krijgt. Kijk zo kun je ook aan je oude dag beginnen in plaats van in een SUV door het immense landschap te zoeven!
Maar wij keren terug naar onze eigen yourd met wijds uitzicht over zee en om de vier dagen een ploeg schoonmaaksters die in een mum van tijd het hele appartement onder handen nemen. Ik hoef bij wijze van spreken alleen maar mijn benen op te tillen. Vlug vandaag naar de boulevard waar de zon weer uit de hemel valt. Even een uur afzien in mijn helgele pakje om daarna, het is inmiddels al drie uur in de middag, de eerste bel witte wijn naar binnen te laten zakken. Als ik de Britren om me heen zo bezie zijn we aan de late kant met onze alcoholconsumptie.

2 opmerkingen:

  1. Zo te lezen zijn jullie afgestapt van het plan om naar Cadiz te gaan. En ach, die amandelbloesem is zeer zeker de moeite waard. Kan Han er inmiddels een drieluik van schilderenšŸ˜‰. Geniet van jullie wijn, muziek en van de zon en stuur wat deze kant op. Hier gaat storm Dennis morgen zijn best doen. We gaan het meemaken. Dag lieve allebei xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dus die amandelboompjes zijn vroeger dan voorheen? Gaan we straks horchata drinken van de nieuwe oogst?
    We kunnen eerlijk gezegd wel wat opwarming gebruiken, hoeft niet speciaal globaal te zijn.
    En spiegel je maar niet aan de Britten, die zijn "way more advanced" op sommige aspecten. Sommige.
    Dan Tukkers.
    Geniet ze!!

    BeantwoordenVerwijderen