Totaal aantal pageviews

zaterdag 11 februari 2023

De meest louche handel ter wereld slaat weer een slag!

 10 februari

En weer vielen we in de klauwen van de meest louche handel die er op de wereld bestaat, die van de huurauto's. Voor dik 450 euro hadden we een kar besteld via de broker "Do You Spain" die ons verwees naar Keddy Cars, die te vinden was op het kantoor van Europe Cars. Dan voel je al dat je begint te schuiven.

De dienstdoende juffrouw aan de balie van Europe Cars constateerde met een vrolijk lachje dat ik jarig was op Valentijnsdag. Dan sta ik op scherp, dit zijn inleidende schermutselingen om je om de tuin te leiden. H. herkende mijn geharnaste 'autoverhuur' houding en verzocht me om buiten te wachten. Dat deze Europ Car mevrouw op besliste wijze meedeelde dat ze geen boodschap had aan wat wij allemaal met Do You Spain hadden geregeld, gaf mij een naar voorgevoel van de dingen die komen gingen. Maar goed, H. had de auto geregeld, zij zou het ter plekke ook afhandelen. Toen ze na veel vijven en zessen buiten stond, bleek ze een geheel nieuw contract te hebben afgesloten van 550 euro. Die dus komt bovenop die 450 euro. Met als gevolg dat ik toch weer luidkeels begon te foeteren tegen die bedriegster die ons  een tweede autoverzekering had aangesmeerd. Maar H. had getekend, dus ze had verder geen commentaar meer en vertrok met de noorderzon de parkeerkelder in.

Een uur later heb ik op een parkeeerplaats Do You Spain gebeld en de zaak uiteengezet. Ze zouden het bekijken en ons berichten. Wordt Vervolgd. De les die hieruit getrokken kan worden is dat het beter is helemaal geen huurauto vooraf te bestellen, alles wat je daaraan kwijt bent is weggegooid geld. Het autoverhuurbedrijf wordt rijk van het verkopen van verzekeringen en zal je dus bij elke gelegenheid een polis in de maag splitsen. Dat kan dat maar beter beperkt blijven tot het kantoortje op de plek van vertrek. Deze ervaring heb ik nu al zo vaak meegemaakt dat een goed geïnformeerd persoon beter had moeten weten. Nee dus.

De huurauto rijdt overigens naar behoren en bracht ons in een uurtje of 6 500 km verder. Daar werden net voor het donker werd zeer vriendelijk ontvangen door een dame die ons voor de komende weken een prachtig gelegen appartement met wijds uitzicht over de omgeving met heel veel zee in petto had.

2 opmerkingen:

  1. Dank dank voor de waarschuwing!!
    Dus liever geen auto huren, of alleen per dag, locaal, en dan een Panda of zoiets voor € 50.... We zullen zien.
    En nu wordt het tijd voor tapas, kathedralen en steile berghellingen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hans Van der Zwan12 februari 2023 om 09:57

    Zo te lezen geven treinen en auto’s altijd gedoe en genereren ze negatieve energie. Dus nu maar drie weken genieten van het mooie uitzicht.😎

    BeantwoordenVerwijderen