Totaal aantal pageviews

zondag 26 juni 2022

Waar komt Tottenham Hotspur vandaan?

 van Newcastle naar Alnwick (75 km),



Op sommige dagen zit alles mee. Dit is er zo eentje. Een harde wind constant in de rug, een aangename termperatuur, geen druppel regen, af en toe een zonnetje. En dan ook nog eens een traject dat aanzienlijk korter is, dan ik had uitgerekend, geen 90 maar 75 km. Voeg daarbij het vriendelijke landschap, de fraaie luchten en het heerlijke ontbijt op de boot.en een verrukkelijke kip tandoori inhet Indiase restaurant in Alnwick. Nee, geen verhaal waarbij de lezer op het puntje van zijn stoel gaat zitten. Maar voor mij voelde het alsof ik in een limousine werd rondgereden.Twee kastelen liggen op mijn route; het imposant Warkworth en het helaas al gesloten zijnde Alnwick Castle alwaar de dukes van Northumberland resideerden. Het geslacht Perry, waarvan ridder Hotspur, die een of andere slag met de Schotten won, het meest tot de verbeelding heeft gesproken. Niet voor niets heet van Londens bekendste voetbalclubs Tottenham Hotspur. Genoemd naar deze befaamde jongen van Alnwick. Er is ook Hotspur Gin te koop zie ik in een etalage. Wie weet zijn er ook wel Hotspur broodjes en Hotspur hutspot.

5 opmerkingen:

  1. Blij dat je weer in de lucht bent Lief, ondanks alle hobbels met je oude tablet en toetsenbord, haha. Foto’s doen het altijd goed! Hotspur hutspot.. hoe kom je erop😂😂

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He, ook interesse in kastelen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Tjeu, leuk je weer te kunnen volgen op je nieuwe avontuur( als Kuifje zonder Bobby). Wij zitten bij Entretat. Via jou weerapp verdreven uit de Avyron. Laatste dagen. Van deze trip. Houden contact. Groet H&M.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een dorp zo groot als Bavel, en toch Blackadder en Harry Potter ... iets doen ze toch goed die Engelsen!
    Fiets ze! En pomp op tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Plotseling heet ik Anoniem ... onee toch niet meer

    BeantwoordenVerwijderen