Totaal aantal pageviews

zondag 2 februari 2014

Crisis, what crisis?

In een heerlijke voorjaarszon op naar de stad van de sinaasappels: Valencia! Heeerlijke terrasjes en een mooie tocht met een hop on hop off bus, het beste dat je kunt doen als een van de twee zich op krukken voortbeweegt. We zijn o.a. langs de fantasiegebouwen van de Spaanse architect Calatrava geweest. Hieronder een impressie van die merkwaardige, futuristische bouwsels. Wat mij betreft iets té. En slecht afgewerkt. Van een van de bouwsels (op de eerste foto helemaal achteraan) is de aardewerk huid los gaan laten. Levensgevaarlijk als je daar onderdoor loopt. Alles is er nu weer van afgestoken door abseilers. Kosten: enkele tonnen. Valencia is in de slag met Calatrava wie dat moet gaan betalen.
                                                                     Mooi ? Mwah...
                                                          een agressief gebouw!

                                                                  2 x "duck face"

Enfin, ook in de oude stad is genoeg te zien; heel veel semi klassieke architectuur van rond de eeuwwisseling, net als in Madrid en Barcelona. Alleen al aan de brede boulevards kun je zien dat het Valencia in de afgelopen eeuwen voor de wind gegaan is. Van een crisis kun je op straat überhaupt niks merken. Iedereen loopt er piekfijn bij, de gebouwen zijn tip top in orde en de winkels sjiek. Wat wil je nog meer! Wij wilden tapa's en rioja op het mooiste terras van de stad pal tegen de kathedraal en kregen dat ook. Zagen nog net hoe iemand die van het toilet af kwam door de Spaanse politie werd ingerekend. Misschien dan toch iemand die van de crisis te lijden heeft gehad!
Op de terugweg ging het zowel aan de parkeerautomaat als de stad uit weer helemaal fout. Af en toe lijken we net mannetjes van Mars die op deze planeet totaal niet weten hoe iets werkt. Ben je een maand in het buitenland en kun je je nog niet in het Spaans redden! Caramba!
Let ook nog even op de volgende opname; je kunt zien dat betrokkene zojuist een schietgebedje heeft gedaan voor snel herstel en dat dit zal worden verhoord! Hoe is anders die stralenkrans rond haar te verklaren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten